Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: «Λέμε ψέματα, υπονομεύουμε το μέλλον»

“ Σχολιαστής”

Σε οκτώ ημέρες έχουμε εκλογές. Οι πολιτικοί συνηθίζουν προεκλογικά να λένε πολλά ψέματα. Ακούσαμε στις προηγούμενες μέρες και θα ακούσουμε στις επόμενες πολλά ψέματα. Γιατί η εντιμότητα και η φιλαλήθεια έχει εκλείψει προ πολλού από τους πρωταγωνιστές, αλλά και τους κομπάρσους, της πολιτικής σκηνής. Στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει τη λέξη “πολιτική” με το ψέμα, την υποκρισία, την εξαπάτηση, την ανηθικότητα, το ξεπούλημα της συνείδησης για κάποιες χιλιάδες ευρώ ή την προδοσία έναντι μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ.
Πρωταγωνιστής της εξαπάτησης του λαού είναι ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, που όλως τυχαίως σήμερα γιορτάζει. Σαν πολιτισμένοι και κοινωνικοί άνθρωποι θα του ευχηθούμε «χρόνια πολλά». Όμως δεν θα παραβλέψουμε ότι εξαπάτησε και εξαπατά τους Έλληνες. Το 2012 ο κόσμος δεν τον ήξερε σαν πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής. Η μνήμη είχε εξασθενίσει και δεν θυμόταν την σχεδιασμένη προδοσία στην παράταξή του και τον αρχηγό του Κ. Μητσοτάκη. Και επειδή ο λαός εύκολα ξεχνά, τον εμπιστεύτηκε. Του έδωσε την ευκαιρία να κυβερνήσει. Οι προτεραιότητες του προγράμματός του ήσαν:
● Ανάκαμψη –Ανακούφιση.
● Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και
● Δικαιοσύνη και Ασφάλεια για να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή.
Όχι μόνο δεν ανάκαμψε η οικονομία, αλλά αυξήθηκε κατά πολύ το έλλειμμα. Οι κάτοικοι της χώρας στέναξαν με ακόμη περισσότερους φόρους και περικοπές των μισθών ή των συντάξεων. Η ανεργία αυξήθηκε δραματικά.
Η πολυδιαφημισμένη επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους μετατράπηκε σε μεγαλύτερη υποτέλεια στην ακόρεστη όρεξη των Γερμανών και του ΔΝΤ. Όλες οι θυσίες των φτωχών πήγαν χαμένες. Αντίθετα οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι σε βάρος των φτωχών!
Η δικαιοσύνη αποδείχτηκε καταπάτηση των βασικών άρθρων του συντάγματος και η ασφάλεια σε ξύλο από τα ΜΑΤ και ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών. Η κατά τις φραστικές σαμαρικές πομφόλυγες υπερήφανη χώρα διοικείται, όπως αποκαλύπτεται, με e-mail από υπαλλήλους ξένων χωρών, που χρησιμοποιούν την κυβέρνηση σαν μαριονέτες. Αυτοί, που κατά το σύνταγμα είναι οι εγγυητές της ευημερίας των ελλήνων πολιτών, έχουν δεχτεί τον ρόλο των εντολοδόχων των οικονομικών αρπακτικών νομοθετώντας και κυβερνώντας κατά του συμφέροντος της πατρίδας μας!

Η συνέχεια >>> VagiaBlog….

Η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου εξαπάτησε τους εργαζόμενους με το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα παιγνίδι αριθμών για εσωτερική κατανάλωση, εφόσον οι εταίροι της Ε.Ε. βγήκαν κερδισμένοι πλουτίζοντας σε βάρος της πατρίδας μας. Αφού μας έσυραν σε εκλογές πριν την ώρα τους, κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση πως τις προκάλεσε. Μόνο και μόνο η πρόταση του Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας, προδίκαζε το αποτέλεσμα. Στην σύντομη προεκλογική περίοδο το κεντρικό σύνθημα της Ν.Δ., στης οποίας τα σποτάκια πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο πρόεδρός της, είναι: «λέμε την αλήθεια, εγγυόμαστε το αύριο». Το σύνθημα αυτό ερμηνεύεται ως «λέμε ψέματα, υπονομεύουμε το μέλλον». Και πώς μπορεί να λέει την αλήθεια ένας άνθρωπος, ο οποίος ενώ γνωρίζει πως στις 26 Ιανουαρίου θα είναι στην αντιπολίτευση, δηλώνει σιγουριά για τη νίκη του κόμματός του. Δεν προβλέπει μόνο νίκη, αλλά και αυτοδυναμία! Προχθές στην προεκλογική του ομιλία στο Περιστέρι- παρά τα γιούχα του κόσμου- είπε βαυκαλιζόμενος: «Εφόσον η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, και σε περίπτωση που είμαστε και αυτοδύναμοι ή για να το πω καλύτερα και αυτοδύναμος να είμαι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο».
Είναι κατάπτυστη η παραδοχή του πριν από λίγες μέρες στη Γαλλία, πως η προεκλογική αναγγελία για μείωση των φόρων είναι ένα ψέμα και δεν το επιτρέπουν οι οικονομικές συγκυρίες. Ο Αντώνης ο Σαμαράς μας έδειξε το πόσο μεγάλος ψεύτης είναι εφαρμόζοντας το αντίθετο πρόγραμμα απ’ αυτό με το οποίο υφάρπαζε την ψήφο των ψηφοφόρων του. Δεν έχει πρόγραμμα- και το έδειξε έμπρακτα στο διάστημα που κυβέρνησε- για να μας βγάλει από τα αδιέξοδα, στα οποία μας έφεραν τα δύο κόμματα, που για σαράντα χρόνια διαδέχονται το ένα το άλλο στην εξουσία, και τα οποία τώρα αποτελούν την συγκυβέρνηση. Δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να απαιτήσει υπέρ της Ελλάδας από αυτούς που παίζουν- το έχουν παραδεχτεί- ένα λανθασμένο οικονομικό παιγνίδι για την έξοδό μας από την κρίση. Ένα παιγνίδι πολύ κερδοφόρο γι’ αυτούς που μαθαίνουν μπαρμπέρηδες του κασίδη το κεφάλι. Οι συνεργοί πολιτικοί και ολετήρες μας δεν μπορούν να αλλάξουν ρόλο και να γίνουν διασώστες!
Ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του παίζουν σ’ αυτές τις εκλογές τη ζωή τους. Αν χάσουν, και ο νικητής θελήσει να εφαρμόσει το νόμο και το Σύνταγμα του κράτους, είναι υπόλογοι προδοσίας! Νίκη του Σαμαρά σημαίνει ήττα των πολιτών της χώρας. Βύθισμα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα και υπονόμευση του μέλλοντος. Ο Σαμαράς ξέρουμε ότι είναι ανίκανος να μας εγγυηθεί το μέλλον μας. Το μόνο, που μπορεί να εγγυηθεί είναι χειρότερες μέρες. Ήττα του Σαμαρά, ίσως να δώσει λίγες ελπίδες για το σταμάτημα του κατήφορου της πατρίδας μας. Δεν θα αλλάξουν τα πράγματα δια μαγείας. Όμως, υπάρχει ελπίδα για κάτι άλλο… Αυτή την ελπίδα, που δεν μπορεί να μας δώσει ο Σαμαράς παρ’ όλα τα ψέματα με τα οποία μας χαϊδεύει τα αυτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: