Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Κυριάκος, το αντιστασιακό μούσμουλο…


“Ούτις”

Ήμουνα αραχτός, ρε καρντάσια, στη βεράντα, μέσα στις ορτανσίες , τις γαρδένιαι και τα γαρούφαλλα με χρώματα όλα τα χρώματα της ίριδος, κι απολάμβανα τη φραπεδιά μου με δώδεκα φακελάκια στέβια- ναι ρε χλεμίτζουρες, το ‘χω ρίξει στα είδη υγιεινής, που λέει και η λαίδη Αγγελικούλα, η οποία εκτός από το «χτύπα σαν άντρας» έχει πει και το «ρούφα το μέχρι τέρμα, αλλά υγιεινά». Ταυτόχρονα στο κινητό μου έπαιζα κι εγώ σαν σύγχρονος ρωμιός Πόκεμον. Μπορεί, ρε φιλάρες, να βρίσκομαι στην ηλικία που αν εξαφανιστώ για κάνα εικοσιτετράωρο θα με δείτε στην τηλεόραση στο silveralert, αλλά αυτό το μαρτζαφλάρι το παίζω με άνεση. Εδώ και δυο βδομάδες τη βρίσκω κυνηγώντας πόκεμον. Προκειμένου να κυνηγάω τις σκατόγατες που μου ξεριζώνουν τα λέλουδα, κυνηγάω τα τερατάκια στο κουνιστό αφής και τελευταίας τεχνολογίας. Εφτακόσια πενήντα ευρούλια έδωσα να το αγοράσω- δεν είμαι δα κανένα πιρπιτσόλι να πάρω κινητό από το καλάθι του Κωτσόβολου ή του Γερμανού- γιατί δεν μπορούσε να έχει καλύτερο ο Βρασίδας, που αν και δεν έχει λεφτά να φορέσει μασέλα, έδωσε εξακόσια για κινητό.
Είχα παγιδεύσει το ποκεμονοτερατάκι της γης στον κήπο και πάνω που ετοιμαζόμουν να το πιάσω ακούω την Αγλαΐτσα, το στεφάνι μου, να χτυπιέται: «Τι είπε πάλι ο μ@λ@κοπίτουρας! Κι εσύ κορόϊδο Αγησίλαε, που σε ψόφησαν στον φάλαγγα οι μπάτσοι της χούντας στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας, χαρτωσία δεν πιάνεις, ρε, μπροστά στον Κούλη».

Η συνέχεια>>>VagiaBlog…

« Όχι, ρε π@ύστη μου, τι γκαντεμιά ήταν αυτή να χάσω το μαλλιαρό τέρας. Τι μύγα τσε- τσε την τσίμπησε πάλι», σκέφτηκα και βλαστήμησα τον Βελζεβούλη, γιατί εξαφανίστηκε το πόκεμον από την οθόνη. «Με ποιόν Κούλη τα ‘χει βάλει;»
Βγαίνει, το λοιπόν, από την κουζίνα ζέχνοντας κρεμμυδίλα- έφτιαχνε στιφάδο η αρχόντισσα της κουζίνας- και σκουπίζοντας τα χέρια στην ποδιά της, μου λέει: «Αγησίλαε, είσαι κορόιδο. Πήγες εικοσιπέντε χρονών- κι έκανες δέκα χρόνια, ρε ζωντόβολο, ώσπου να πάρεις ένα κωλοπτυχίο, για να διοριστείς γραμματέας στη δημαρχεία- για να σε μπουζουριάσουν στην Ασφάλεια, να σε σαπίσουν τρία μερόνυχτα στο ξύλο. Μετά να σε στείλουν έξι μήνες Άη Στράτη και κάποιοι να σε γράψουν αντιστασιακό στον “Οδηγητή”. Και μόλις εξαντλήθηκε αυτό το φύλλο της αριστερής φυλλάδας, ξεχάστηκες. Ο Κυριάκος, βρε κοπρίτη, έγινε αντιστασιακός στους έξι μήνες!»
Έλα αιδοίον στον τόπο σου! Έξι μηνών βυζανιάρικο και να είναι αντιστασιακός! Και οι δικές μου πατούσες που με μουρλαίνουν όταν πιάνουν τα κρύα- απομεινάδι από τη φάλαγγα- τι στο διάολο είναι; Έμμονη αντιχουντική ιδέα; Αφήνω τα πόκεμον σε άλλους κυνηγούς και γκουγκλάρω να μάθω τα νέα. Ναι, ρε μινάρα, η Αγλαΐτσα είχε δίκιο. Ο Κυριάκος- αυτό το τεφαρίκι εγγόνι του Κωστή Μητσοτάκη- κουνώντας το δάχτυλο σε όσους γελούσαν, είπε στη Βουλή: «Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς κόντρα στον φασισμό και στη δικτατορία. Δεν ήσασταν οι μόνοι που πολεμήσατε. Εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα και πέρασα τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής μου στην εξορία».
Ο Κούλης, το λοιπόν, ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία έξι μηνών, μέσα στο πολυτελές σπίτι του. Ρε π@ύστη μου, τους είχαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν μπορούσαν να τον βγάλουν βόλτα στις Μαλβίδες με το αεροπλάνο η μαμά του- που δεν ήταν μαμά του, αλλά γιαγιά του- και ο μπαμπάς του- που δεν ήταν μπαμπάς του, αλλά παππούς του. Και μετά έφυγαν πολιτικοί εξόριστοι στο Παρίσι. Τι κωλότοπος κι αυτός, ρε παιδί μου! Χειρότερος κι από τη Γυάρο. Πόσα και πόσα δεν στερήθηκε εκεί στο Παρίσι! Έζησε μέσα στη στέρηση και στην ατίμωση. Καλύτερα να ήταν στη Λέρο. Εκεί θα είχε και του πουλιού το γάλα! Στο Παρίσι, όμως, ζούσε στον τόπο που ήταν ο ορισμός του τόπου εξορίας!
Ο Κυριάκος, καρντάσια μου, έχειαπόλυτο δίκιο. Η ζωή του σημαδεύτηκε από το γεγονός που ήταν πολιτικός κρατούμενος στους έξι μήνες του και μετά πήγε εξορία στο Παρίσι. Δεν σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι δεν ένιωσε το πραγματικό μητρικό χάδι. Καθόλου δεν σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι δεν μεγάλωσε με τους φυσικούς του γονείς. Γιατί πλάστηκε ένα ωραίο παραμύθι για την παιδική του ηλικία και μ’ αυτό έζησε. Αυτό το παραμύθι μας σερβίρισε από το βήμα της Βουλής. Ο Κυριάκος μεγάλωσε μέσα στα παραμύθια. Και μ’ αυτά παραμυθιάζεται και μας παραμυθιάζει. Είναι παραμύθι πως λαδώθηκε από την Siemens. Σ’ αυτή την εταιρεία ήταν πολιτικός κρατούμενος! Γι’ αυτό φρόντισε η δικαιοσύνη και τον απελευθέρωσε! Οι Μητσοτακημπακογιανναίοι βρίσκονται στο απυρόβλητο της δικαιοσύνης, η οποία βρίσκει με μεγάλη ευκολία τις δικογραφίες του κουλουρά ή του καστανά, οι οποίοι πουλάνε χωρίς άδεια του κράτους για να ζήσουν την φτωχοφαμίλια τους, αλλά χάνει των μεγάλων λαδιάρικων εταιρειών και των μεγαλοδιακινητών ναρκωτικώντον, που ζουν μέσα στη χλιδή. Μύθος είναι επίσης πως τον Ιούνιο ο Κούλης ήταν επίσημος καλεσμένος στη Δρέσδη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, για να αναλάβει τον ρόλο ώστε να παίξει την τελευταία σκηνή στο ξεπούλημα της χώρας μας.
Ο Κυριάκος έζησε με παραμύθια. Παραμύθια αραδιάζει στα πρόβατα της στάνης των ψηφοφόρων, τα οποία αλλάζουν στάνη με βάση τα συμφέροντα των ολίγων και εκλεκτών. Και τα πρόβατα- ο όχλος- θέλουν να παραμυθιάζονται. Εδώ παραμυθιάστηκαν και τρελάθηκαν με τα πόκεμον. Δεν θα παραμυθιαστούν από την δυναστεία των Μητσοτάκηδων;

1 σχόλιο:

Αντώνης είπε...

Αγησίλαε του Κούλη του παίρνανε τις πιπίλες και από το κλάμα γουρλώσανε τα ματάκια του!!!! Χώρια που του έμεινε συνήθεια να πιπιλάει το δάχτυλο και να νομίζει οτι αναλύει την πολιτική στο μικρόφωνο!!!!