Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ελεείστε μας φτωχοί να μη σας μοιάσουμε

“Ούτις”
Τρίτη μέρα μετά την Ανάσταση. Μόλις είχα φάει, καρντάσια μου, και βγήκα στη βεράντα να πιω μια green cola- την ελληνική coca cola, με στέβια παρακαλώ, για λίγες θερμίδες- γιατί παράφαγα από το πασχαλινό αρνί. Αυτό δεν ήταν απλό έδεσμα. Αμβροσία ήταν! Πέντε ώρες το έψηνα την Κυριακή. Μπορεί να έζεχνα ένα ενδιάμεσο άρωμα μεταξύ καρβουνίλας και τσικνίλας, αλλά το έκανα λουκούμι! Αφού, το λοιπόν, περιδρόμιασα το αρνάκι και την έκανα ταράτσα, για να κάνω «κράτει» στις ρημάδες τις θερμίδες, το ‘ριξα στην green cola. Και πάνω που ήμουν έτοιμος να ρίξω το πρώτο ρέψιμο, τσουουουπππ, προβάλει η Αγλαΐα, το γυναικάκι μου, από την κουζίνα. Είχε και τα μπικουτιά στα μαλλιά- γιατί το απόγευμα θα πηγαίναμε επίσκεψη στον κουμπάρο τον Βρασίδα, και ήταν σκέτη Γεωργία Βασιλειάδου. «Αγησίλαε», μου λέει, «αυτή η συγκυβέρνηση έχει μαζέψει όλα τα ζαβά. Κάνουν αγώνα ποιος θα πει την μεγαλύτερη μ@λ@κία».
«Κορίτσι μου» της λέω- πότε, πότε λέμε και κανένα ψέμα για να ανεβάζουμε το ηθικό στις γυναίκες, γιατί η Αγλαΐτσα ήταν ετών εξηνταδυό, είχε και την ομορφάδα της Βασιλειάδου- «δεν μας έχεις συνηθίσει να λες κακά λόγια. Για να χρησιμοποιήσεις αυτή την κακιά λέξη, τη μ@λ@κία, θα έχεις πολύ εκνευριστεί».
«Μα είναι να μη τζοχαδιάζεσαι με τις π....ς που λέει το ξαδερφάκι του Πανούλη, ο Δημήτρης Καμμένος;» Εδώ, ομολογώ, με κατέλαβε εξαπίνης- είδαtε, ρε, πως το κατέχω το ελληνικό- το στεφάνι μου. Δεν το γνώριζα το θέμα.
«Τι έγινε, ρε μαναράκι μου;» τη ρώτησα- δεύτερο κομπλιμέντο σε χρόνο ντε τε (dt).
«Ο π...ξ είπε να κόψουν εκατό ευρώ από τη σύνταξη του παππού, που το παίρνει ο εγγονός και πίνει τους φραπέδες παίζοντας τάβλι, και αυτό το κατοστάρι το κράτος θα το δώσει στον εργοδότη για να δώσει δουλειά στο νέο».

Η συνέχεια>>> VagiaBlog…

Έλα αιδοίον στον τόπο σου! Έκανε τέτοια σκέψη ο Μήτσος ο Καμμένος; Για να πει τέτοια κουβέντα, σίγουρα έχει κάψει φλάτζα. Και επειδή ήμουν πολύ περίεργος να μάθω τα λόγια του με ακρίβεια, πήρα το τάμπλετ- το κατέχουμε το άθλημα της τεχνολογίας, να ‘ναι καλά το βαφτιστήρι μου, τρεις μέρες έφαγε για να μου το μάθει το ρημάδι- οπότε, νααααα το δάχτυλο πάνω στην οθόνη, και άρχισε να προβάλει η ειδησάρα! Η έτσι μου, η Αγλαΐα, ντε, είχε δίκιο. Έτσι ακριβώς τα είπε ο μινάρας. Και να, ρε καρντάσια, τι παπαριά είπε:
«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».
Απορώ, ρε π@ύστη μου, πώς με τέτοια φλασιά δεν λιποθύμησε για τρεις μέρες, όπως έκανε ο Ραν Ταν Πλαν στο Λούκυ Λουκ. Γιατί όταν κάνεις εγκεφαλική εκκένωση τέτοιου μεγέθους ξεμένεις από μπαταρία! Και ένιωσα, ρε π@ύστη μου, υπερήφανος που ο Μήτσος, το σοβαρό κράτος, ντε, μεριμνά για τα παιδιά μας. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχω πειστεί για τη σοβαρότητα του κράτους και πολύ περισσότερο για την εντιμότητα και τη σοβαρότητα του πολιτικού κόσμου. Κι αν, ρε καρντάσια, λέω ψέματα, να πέσει αστροπελέκι στη βουλή και να μη μείνει ρουθούνι!
Σαν άνθρωπος, που στροφάρει το κουζουλό του το νιονιό, σκέφτομαι πως η Αγλαΐτσα μου έχει απόλυτο δίκιο. Τα δύο κόμματα, που μας κυβερνούν, έχουν μαζέψει όλα τα ζαβά, κι άλλα τα έχουν στην κυβέρνηση, άλλα βουλευτές, κι άλλα σε επιτελικές θέσεις συμβούλων. Και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, γιατί όλα τα ευτράπελα, που κάνουν από ατζαμοσύνη για να μας πάνε ντουγρού για το γκρεμό, τα συνοδεύουν και με δηλώσεις, που αν υπήρχε βιβλίο παρόμοιο με αυτό του Γκίνες, αλλά να συγκέντρωνε τις μ@λ@κίες και τις ηλιθιότητες, θα είχαμε πάρει παγκόσμια το χρυσό μετάλλιο! Τι να πρωτοθυμηθείς: τους μετανάστες που λιάζονται στις πλατείες της κυρά Τασίας; τα γεμιστά της καρακαηδόνας Φωτίου; τη διαρροή στο υδρευτικό δίκτυο και την απαλλαγή από την κατανάλωση νερού στην πισίνα του παππού Φλαμπουράρη; τη δικολαβίστικη συγκάλυψη του αρχιλαμόγιου Νίκα από τον Σταθάκη; τις απόψεις του Μπαλαούρα για το Άγιο Φως; το ψευτοθαύμα της Βάκη; τις εβδομαδιαίες ασυναρτησίες του γιδοβοσκού Πολάκη; Και ήρθε τώρα ο Μήτρος, ο Καμμένος, βρε, να κάνει τον μέγα συνειρμό σκέψης! Κόβουμε το κατοστάρικο από τον συνταξιούχο, για μην του τα τρώει το κακομαθημένο εγγόνι σε φραπεδιές και τάβλια- πάνω που πήγε να βγει από το στόμα του ο ευγενικός χαρακτηρισμός «κ@λόπαιδο», θυμήθηκε την ευγενική του μόρφωση στο Αμερικάνικο Κολλέγιο- και το τρώμε εμείς, το σοβαρό κράτος! Κανένας από το σοβαρό κράτος δεν καταδέχτηκε να μας εξηγήσει που πάνε όλες αυτές οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, οι κρατήσεις υπέρ ταμείου αλληλεγγύης, οι υπέρμετροι φόροι. Γιατί, αδερφέ μου, όλες αυτές οι θυσίες του λαού μας δεν έκλεισαν καμιά τρύπα. Αντίθετα, πάμε από το κακό στο χειρότερο. Όμως οι Κοκκαλέοι, οι Μπομπολέοι, οι Σαλέοι, οι Βαρδινογιάννηδες, οι Λάτσηδες και τα λοιπά κοράκια, ακόμα τρώνε. Οι πολιτικοί ακόμα κλέβουν. Κι ούτε ένα έργο ανάπτυξης δεν έχουμε δει. Κι αν μια επιχείρηση ανοίγει, εκατό κλείνουν.
Καλό το παραμύθι, που μας πούλησε ο Μήτσος ο Καμμένος, αλλά η πείνα και η αγωνία δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε. Και το σοβαρό κράτος του να πάει στο Βελζεβούλη, γιατί είναι ένα τσίρκο με αδέξιους ακροβάτες γ΄ κατηγορίας και πολλούς κλόουν. Οι αχόρταγοι του πολιτικοοικονομικού μαφιόζικου συστήματος να φάνε την κουτσουρεμένη σύνταξη του παππού θέλουν. Κανένα σχέδιο να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση δεν έχουν. Γιατί την οικονομική κρίση την προκάλεσαν οι ίδιοι και δεν θέλουν να ξεφύγουμε από τις Συμπληγάδες πέτρες. Το σχέδιό τους είναι να συνθλιβούμε! Οι συνταξιούχοι τους είναι βάρος. Γι’ αυτό τους κόβουν την σύνταξη, κατάργησαν το αφορολόγητο, κόβουν τα φάρμακα και την νοσοκομειακή περίθαλψη. Όσο πιο γρήγορα φύγουμε από αυτή την κόλαση, που δημιούργησαν, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. Και η δήθεν μέριμνα για τον τεμπέλη νέο να βρει δουλειά, παραμύθι της Χαλιμάς. Να τον διώξουν μετανάστη στην ξενιτιά σκοπεύουν για να φέρουν κι άλλους λαθρομετανάστες. Εκεί είναι το εύκολο χρήμα! Όσον αφορά για τη ρετσινιά πως φαγώθηκε ένα δισεκατομμύριο από τις ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες εισβολείς, ε και τι έγινε. Έχει ανάγκη το μουτζουρωμένο τηγάνι; Κανένας πολιτικός κλέφτης, κανένας απατεώνας δεν βρέθηκε στη φυλακή. Στην Ελβετία για να φάει τα κλεμμένα βρέθηκε- σαν τον Γιάννο τον Παπαντωνίου- στη φυλακή ποτέ, γιατί το ίδιο το σάπιο σύστημα τον προστατεύει. Όλοι της πολιτικής απατεωνιάς είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Υπόγεια διασύνδεση, γεμάτη σκ@τ@ και βούρκο! Οι σύγχρονοι Εφιάλτες, οι δωσίλογοι του 21ου αιώνα, ουσιαστικά μας λένε: «Βοηθείστε μας φτωχοί και πένητες να μη σας μοιάσουμε»…
Ρε Μήτσο, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να γίνεις διαχειριστής της κατακρεουργημένης σύνταξης του παππού; Αντί να δείξετε ευγνωμοσύνη, που σας πήρε από την αφάνεια και παρ’ όλη την ασχετοσύνη σας έκανε βουλευτές, πιστεύοντας στα παραμύθια των αρχηγών σας, εσείς, οι χωρίς παιδεία και ήθος, θέλετε να τον στείλετε στο τάφο. Αλλά έπρεπε να είχες κι εσύ έναν πατέρα, σαν τον παππού που έβαλες στον στόχο, να ήταν ο γιος σου στη θέση του άνεργου νέου, που κατηγορείς, για να δούμε αν θα τολμούσες να πεις τέτοια κουβέντα. Ο παππούς και ο εγγονός του, που πυροβολείς, σας ψήφησαν για να σκίσετε τα μνημόνια, κι όχι να υπογράψετε άλλα δύο. Αλλά όσα κι αν πούμε σε ντουβάρια, χαμένα θα πάνε. Για τα αργύρια της προδοσίας πουλήσατε την ψυχή σας στον “εξαποδώ”.
Για την αλαζονεία και την αμετροέπειά σου, το μόνο που έχουμε να σου πούμε, είναι αυτό που είπε προ ημερών ο αρχηγός σου ο Πανούλης στον Τούρκο χειριστή ραντάρ: «Ρε, άι σιχτίρ….»

Δεν υπάρχουν σχόλια: