Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Τα εκκολαπτόμενα μελλοντικά λαμόγια….

[[ δαμ- ων ]]

Δύο εκπλήξεις μας επεφύλασσε η προχθεσινή ημέρα. Η πρώτη ήταν η είδηση ότι 106 φερέλπιδες νέοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας αντέγραψαν και παρέδωσαν τον Ιούνιο για το ίδιο μάθημα την ίδια εργασία! Αντί να στρωθούν, να ψάξουν, να ερευνήσουν, να ιδρώσουν ώστε να μάθουν και να γίνουν σωστοί επιστήμονες, πλήρωσαν και πήραν έτοιμη την εργασία, την οποία παρέδωσαν στον καθηγητή τους. Προφανώς η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορούσε να αφήσει έτσι μια ενέργεια νέων, οι οποίοι έπρεπε να είναι υπόδειγμα εργατικότητας. Η απόφασή της ήταν οι εν λόγω φοιτητές να αποκλειστούν από την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
Η δεύτερη έκπληξη είναι η θέση των φοιτητικών παρατάξεων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, οι οποίες τάχθηκαν με τους παρανόμως ενεργήσαντες φοιτητές κι επέκριναν την απόφαση των καθηγητών για τον αποκλεισμό από την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μάλιστα, ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, αφού «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών»!

Η συνέχεια >>> VagiaBlog…

Τέτοιες ενέργειες είναι αποτέλεσμα της βαθειάς ηθικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και δικαιολογούν την δεινή οικονομική και πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Η νεολαία αποτελούσε στο παρελθόν το ηθικότερο στοιχείο, το ασυμβίβαστο και ανιδιοτελές τμήμα του κοινωνικού μας ιστού. Η κομματικοποίηση, όμως, ενός τμήματός της, το μόλυνε και το αλλοίωσε. Αυτό το κομμάτι ξέφυγε από το ελληνικό «τα αγαθά κόποις κτώνται» του Επίμαχου και υιοθέτησε το «αναρριχώμαι έρποντας και γλύφοντας». Από αετοί έγιναν γυμνοσάλιαγκες. Από άξιοι συνεχιστές της αρχαίας γνώσης και σοφίας έγιναν επαίτες και οσφυκάμπτες της διεθνούς οικονομικής μαφίας. Έτσι άνθρωποι χωρίς πτυχίο, χωρίς γνώσεις κι επιδεξιότητες, επειδή ήσαν καλοί αφισοκολλητές, έγιναν σύμβουλοι υπουργών και πρωθυπουργών- κι έχουμε τον Καρανίκα σήμερα να χλευάζει τους εργάτες που έχασαν την δουλειά τους ή να υπερηφανεύεται που δεν πήγε στον στρατό- γραμματείς υπουργείων, ακόμη και υπουργούς.
Από αυτές τις παρατάξεις πέρασαν ο Κώστας ο Λαλιώτης- που όπως λένε δεν πήρε το πτυχίο της Οδοντιατρικής ή κι αν το πήρε μετά από δεκαετίες, θα το πήρε όπως ο δικός μας ο πρώην κοινοτάρχης και στη συνέχεια επίδοξος βουλευτής, αλλά ελέω Βαγγέλη Βενιζέλου υψηλόμισθος περιφερόμενος άνευ αντικειμένου κι εργασίας- η Μαρία Δαμανάκη, ο Γιάννης Ματζουράνης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Πάνος Καμμένος, ο Μάκης Βορίδης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέξης Τσίπρας κλπ- κλπ. Σε αυτές ανδρώθηκαν, σ’ αυτές έμαθαν την εξαπάτηση, τη λαμογιά, τη ρουσφετολογία, την προδοσία, την ανηθικότητα κι όλες τις αρετές του πολιτικού, που ο λαός θεωρεί κακίες. Σ’ αυτές έμαθαν πως μόνον τα κορόιδα είναι φίλαθλοι της μείζονος προσπάθειας, ενώ οι εξυπνάκηδες με την κομματική ταυτότητα προτιμούν την ελάσσονα προσπάθεια. Με την ισχύ του μέλους της φοιτητικής παράταξης πήραν άνευ κόπου και ιδρώτα το πτυχίο τους, και σήμερα γελάμε- κλαίγοντας ταυτόχρονα για την κατάντια μας- με τα μαργαριτάρια τους στις συναντήσεις με άλλους ηγέτες κρατών ή τα φραστικά τούβλα που πετούν στην βουλή.
Η ενέργεια των δύο φοιτητικών παρατάξεων, που αναφέραμε, στην περίπτωση της εξαπάτησης των 106 συναδέλφων τους με την αγορασμένη εργασία είναι απαράδεκτη. Η σωστή αντίδραση θα ήταν να ταυτιστούν με την απόφαση των καθηγητών. Να διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιες πρακτικές κι όχι να τις στηρίξουν. Αν είχαν υγιή σκέψη θα σκέφτονταν πως αν πριν από πολλά χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έλεγε το αμίμητο: «είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια», αλλά παρέπεμπε τον καταχραστή του δημοσίου χρήματος στη δικαιοσύνη βγάζοντας ταυτόχρονα νόμο για απόλυση οποιουδήποτε καταχράται έστω και μια δραχμή, δεν θα έβγαινε μετά από χρόνια ο υπουργός του με περισσό θράσος να πει: «μαζί τα φάγαμε»! και δεν θα μαστιζόταν σήμερα η πατρίδα μας από οικονομική κρίση.
Κάποιοι από τους νεολαίους αυτών των παρατάξεων που επέκριναν τους καθηγητές, επιβραβεύοντας τη λαμογιά των 106 τεμπέληδων συναδέλφων τους, θα πάρουν στο μέλλον θέσεις στη διοίκηση του κράτους, από γραμματείς μέχρι υπουργεία. Και θα ενεργούν με το ίδιο σκεπτικό. Είναι τα εκκολαπτόμενα μελλοντικά λαμόγια, οι κλέφτες του ιδρώτα του λαού μας, αυτοί που χαλκεύουν τις ελευθερίες μας, οι συνεχιστές της μεγάλης εθνικής προδοσίας, αυτοί που θα επιβάλλουν τα επόμενα μνημόνια. Οι νέοι με την ελεύθερη σκέψη, με το ήθος, δεν έχουν θέση σε τέτοιες παρατάξεις και τινάζουν το πουκάμισό τους γνωρίζοντας ότι τα κόμματα, στα οποία ανήκουν οι εν λόγω νεολαίοι, είναι αυτά που μας οδήγησαν στην σκλαβιά των μνημονίων.
Αν θέλουμε να ξεφύγουμε στο μέλλον από τα μνημόνια, θα πρέπει να διαλυθούν τα κόμματα και οι φοιτητικές παρατάξεις που εκτρέφουν τέτοια φυντάνια. Οι σωστοί νεολαίοι να γίνουν οι γκρεμιστές του σαθρού συστήματος και συγχρόνως οι χτίστες ενός υγιούς σύμφωνα με τα οράματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: